• Posted by: primavera

Gostovanje restorana Alfredo alla Scrofa u Beogradu!

2.4. – 9.4.2022. svakoga dana od 14 do 22 časa samo u restoranu PRIMAVERA u Beogradu!

Ne propustite ovaj jedinstveni prolećni događaj!

Idan danas, baš kao i nekada, Fettuccine Alfredo se prave od veoma tanke sveže domaće testenine i potapaju u ključalu vodu na samo 30 sekundi. Serviraju se u dubokoj posudi, na svežem puteru na sobnoj temperaturi i posipaju vrlo finim parmezanom. Rotirajućim pokretom, odozdo prema gore, prateći ritam, kao da je valcer, fetučine se spajaju sa puterom i parmezanom i to pred posetiocima restorana. Sastojci se mešaju kako bi se dobila veoma fina emulzija i krema za originalne FETTUCCINE ALFREDO!

Kako je sve počelo?

Priča počinje 1914. godine kada je Alfredo Di Lelio, svojoj ženi nakon porođaja pripremio jelo od jednostavnih i hranljivih sastojaka: sveže testenine, putera i parmezana.

I ovde počinje mit o fetučinama ALFREDO. Od tog dana, Alfredo je počeo da služi svoj originalni recept posetiocima restorana!

Priča se širi 1920-ih, zahvaljujući Meri Pikford i Daglasu Ferbanksu, poznatim holivudskim glumacima koji su jeli u restoranu Alfredo alla scrofa tokom njihovog medenog meseca u Rimu.

Zaljubili su se u Fettuccine Alfredo i u znak pažnje su restoranu poklonili pribor za jelo u potpunosti izrađen od zlata, sa svojim ugraviranim imenima i posvetom.

Kada su se vratili kući, Meri i Daglas su restoran promovisali svim glumcima pedesetih i šezdesetih godina, koji su tokom boravka u Rimu odlazili u Alfredov restoran. Bilo je to vreme Dolče vite, Vespi i dugih šetnji obalama Tibra.

Od tada, pa do današnjeg dana, ova izvanredna pasta osvaja srca Rimljana i mnogobrojnih turista.

Danas imamo tu sreću i mogućnost da probamo Fettuccine Alfredo i u srcu Beograda, u sjajnom ambijentu našeg restorana u tržnom centru Galerija.

Više možete pogledati na alfredoallascrofa.com.